loader image

1137 Budapest,
Szent István Park 17.

+36 30 5775 764

munkanapokon 9-19 óráig

Mellplasztika műtétek

Ginekomasztika: Férfi mellplasztika

A nőiesen megnagyobbodott férfi mellek esetében az alapvető, legfontosabb kérdés, amit a mell vizsgálatával tisztázni kell, hogy  ginekomasztiáról vagy zsírmellről van-e szó? A zsírmell (orvosi nevén: lipomasztia) nem tartalmaz mirigyállomány szaporulatot, a nagy mell térfogatot kizárólag zsírszövet, kötőszövet okozza. Ezt nevezik ginekomasztia-szerű mellmegnagyobbodásnak vagy orvosi nevén ginekomasztia spuria-nak is (álginekomasztia). A ginekomasztia valódi, centrális mirigyállomány szaporulatból és részben zsírszövet szaporulatból áll. A zsírmell kezelésére a zsírleszívás önmagában megfelelő beavatkozás. A műtét után előírt ideig (átlagosan 6-8 hétig) szorító mellényt vagy pántot kell viselni és átmenetileg a vállövet-karokat érintő sportolást mellőzni. A kisebb zsírmellek műtéte helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. A ginekomasztiának 4 stádiuma ismert. A beosztás alapja a mirigyállomány szaporulat nagysága és a következtében kialakuló mellelváltozások (túl nagy mellbimbó és mellbimbóudvar, megereszkedett vagy lógó mell).

Ginekomasztia kezelése

A ginekomasztia kezelésére a zsírleszívás önmagában nem elegendő. Szükség van a megnagyobbodott mirigyállomány szöveteinek eltávolítására. Ezt a ginekomasztia nagyságától függően vagy egy mellbimbóudvar körül vezetett félköríves, ill. szükség esetén egy omega-alakban kiterjesztett bőrmetszésből végezzük el. Az eltávolított szöveteket minden esetben kórszövettani vizsgálatra küldjük. Ha önmagában csak a mell centrumában lévő mirigyállományt távolítanánk el, akkor a műtét után ennek a helyén egy kráterszerű bemélyedés maradna vissza. Ezért a műtétet mellkasi zsírleszívással, kontúrformálással kezdjük. A férfias mellkasi forma kialakítása után történik az említett mirigyállomány kimetszése.  Szorító mellény viselése kötelező. Ha a mell megereszkedett, akkor a bőr minőségétől függ (striák??), hogy szükséges – e korrekciót végezni.  Ha a mellbőr jó minőségű, ruganyos, striamentes, akkor a mellény hatására fokozatosan össze fog húzódni. Azonban ha a mell lóg, akkor minden esetben fel kell varrni.

Ginekomasztia leggyakoribb okai (a teljesség igénye nélkül)

kisgyermekkori, kamaszkori, felnőttkori hormonzavar, súlyos elhízás részjelensége, testépítést fokozó étrend-kiegészítők mellékhatása, kábítószer mellékhatása, májbetegségek, bizonyos gyógyszerek mellékhatása.

Ginekomasztia műtéti kivizsgálása

  • mammográfia, (szükség esetén mell ultrahang vizsgálat is,
  • nagylabor,
  • EKG,
  • mellkas rtg (tüdőszűrő vizsgálat),
  • vércsoport meghatározás ellenanyagszűréssel.

Ginekomasztia műtéti árak (all inclusive, 1 db szorító mellénnyel, 2 db kórszövettani vizsgálattal)

  • Zsírleszívás helyi érzéstelenítésben: 249.000 Ft
  • Zsírleszívás és kimetszés: 449.000 Ft-tól
  • Zsírleszívás, kimetszés és mellkorrekció: 549.000 Ft-tól
Group 10Created with Sketch.

Galéria

Galériánkban megtalálhatja a különböző műtéti eljárásokról készült, előtte-utána képeket.
Group 10Created with Sketch.

Kérjen időpontot
konzultációra

Vagy hívjon minket bizalommal! +36 30 577 57 64

A küldés gombra kattintva tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatok kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.