loader image

1137 Budapest,
Szent István Park 17.

+36 30 5775 764

munkanapokon 9-19 óráig

Mellplasztika műtétek

Mellbimbóplasztika

Ha mellbimbóplasztika, akkor leggyakrabban befordult mellbimbó okozza a panaszt, ritkábban pedig a túl nagy mellbimbó. Ez a két állapot adja az esetek 90 %-át. Ritkább a mellbimbó torzulása és a hasadtsága. A mellbimbó műtétből származó heg probléma nagyon ritka.

Meg kell még említeni a szám feletti mellbimbót, ami egy veleszületett fejlődési rendellenesség. Ezt épben el kell távolítani és szövettani vizsgálatra kell küldeni.

Az esetek döntő többségét adó befordult mellbimbónak 3 stádiumát határozták meg. Az első stádiumban enyhe ingerlésre kiemelkedik a bimbó, a második stádiumban nyomásra részlegesen emelkedik csak ki és valamilyen mértékben hasadt is. A legsúlyosabb állapotot jelentő 3. stádiumban a mellbimbó nem emelkedik ki, nem emelhető ki, és hegesen letapadt és hasadt.

A befordult mellbimbó sikeres és tartós műtéti kiemelése sokszor nem könnyű, és a műtét megismétlésére kényszerülhetünk. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük. Gyógyulási idő 3-4 hét. Terhelni sem mechanikusan (rá feküdni, megnyomni szigorúan tilos), sem dinamikusan nem szabad (sport tilalom).

A túlzottan nagy, nyugalmi állapotában is túlzottan kiemelkedő mellbimbó megkisebbítésére több módszer közül választhatunk. A még nem szült hölgyek esetében egy kör alakú szelet eltávolításával, vagy teleszkópos technikával lehet megoldani a problémát. Mindkettő megkíméli, megőrzi a szoptatás képességét.  Az anyaságon túllévő hölgyek esetében az L-alakú kisebbítéses bimbóplasztika tökéletes megoldás, mivel a működési kiesésnek nincsen jelentősége.

A bimbó hegek és sérülések okozta torzulások szerencsére ritkák, mert a helyreállító műtétek nehezek és mérsékelt eredménnyel kecsegtetnek.

A valóban kis méretű mellbimbó ritka állapot. Műtét ilyen esetben nem javasolt. A terhességgel járó hormonális változások és a szoptatás kedvező hatásúak és e mellbimbó megnagyobbodik.

Group 10Created with Sketch.

Galéria

Galériánkban megtalálhatja a különböző műtéti eljárásokról készült, előtte-utána képeket.
Group 10Created with Sketch.

Kérjen időpontot
konzultációra

Vagy hívjon minket bizalommal! +36 30 577 57 64

A küldés gombra kattintva tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatok kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.