loader image

Mellplasztika műtétek

Mellimplantátum választás

A mellnagyobbítás konzultációk egyik fontos kérdése – szerintem a legeslegfontosabb – hogy milyen mellimplantátumot válasszanak a hölgyek?
Az elmúlt éveknek a mellimplantátumokkal kapcsolatos történései közül két dolgot emelek ki. Egyrészt felismerésre és mint önálló betegség, tudományos meghatározásra került a mellimplantátumokkal kapcsolatosan kialakuló óriássejtes limfóma, angol rövidítése a BIA-ALCL. A másik esemény a könnyített súlyú B-LITE mellimplantátum kifejlesztése, majd tovább fejlesztése.

Milyen hatásai és következményei lettek ennek a két dolognak a mellimplantátum választásra?
A mellimplantátum viseléssel kapcsolatos óriássejtes limfóma az implantátumot körül vevő tok (kapszula) immun eredetű rosszindulatú betegsége. A betegség nagyon – nagyon ritka, de a vizsgálatok és adatgyűjtések igazolták, hogy sokkal gyakrabban fordult elő egyes termékeknél, melyek fala durván vagy közepesen durván érdesített volt. A mellimplantátumok területe folyamatos változásban és fejlődésben áll. Emiatt az úgynevezett „gold standard” (a legjobb választás) természetesen még nincs meghatározva.

A fentiek miatt a következő implantátumok beültetését vállalom:

  • sima felszínű,
  • nagyon finoman érdesített (nanotexturált)
  • finoman érdesített (mikrotexturált)


Ritkán, szükség esetén mérlegelhető/megfontolandó a mikropoliuretán szivacs felszínű mellimplantátum beültetése. Kizárólag többször operált, szövődményes, sorvadt és károsodott mell és vékony, sovány/alul táplált beteg esetében. Csakis a beteg aprólékos tájékoztatása után. Más indokkal ilyen típusú mellimplantátumot nem ültetek be (2021. januárjától).
Itt kapcsolódik mondandóm a B-LITE mellimplantátumokhoz. Az úgynevezett Mesmo felszínű könnyített súlyú implantátumot preferálom.

A következő gyártmányú mellimplantátumok beültetését vállalom:

  • Mentor (USA)
  • Motiva (USA)
  • Polytech/B-LITE (Germany)

Idén áprilisban a Plasztika Esztétika szervezet vezetőjével beszélgettem a mellimplantátum választás aktuális helyzetéről. Az interjú a Plasztika Esztétika profil oldalamon legörgetve érhető el:
https://plasztikaesztetika.hu/orvosok/dr-kelemen-otto-phd

Végül, de nem utolsósorban a mellimplantátum választás szintén meghatározó szempontja a cseregarancia és az ár. A konzultáción az implantátumokat kézbe adom, minden jellemzőről érthető tájékoztatást adok. Segítek a legjobb döntést meghozni, az elmondottak figyelembe vételével, a legkedvezőbb ár-érték arányú all inclusive csomagot kiválasztani.

 

Mellimplantátum árak:

Az all inclusive mellnagyobbítás már 950.000 Ft-tól elérhető! Részletek a honlap rovataiban.

Group 10Created with Sketch.

Galéria

Galériánkban megtalálhatja a különböző műtéti eljárásokról készült, előtte-utána képeket.
Group 10Created with Sketch.

Kérjen időpontot
konzultációra

Vagy hívjon minket bizalommal! +36 30 577 57 64

A küldés gombra kattintva tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatok kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.