loader image

1137 Budapest,
Szent István Park 17.

+36 30 5775 764

munkanapokon 9-19 óráig

Mellplasztika műtétek

Mell hegkezelések

A Kelemed Plasztika többféle hegkezelést végez, ezt a könnyebb, gyorsabb áttekinthetőség és érthetőség érdekében csoportosítottuk.

  • Az úgynevezett konzervatív hegkezelések a műtét nélküli kezelések. Ide tartoznak egyrészt a különféle szilikon készítmények (gél, stift, tapasz, spray), másrészt a kompressziós hegkezelések, továbbá a szteroid (Kenalog) injekciós kezelések.
  • A gyógyszertárakban és drogéráikban kapható nagy számú termék nem hegkezelésre, hanem hegápolásra szolgál. Ilyen népszerű készítmények a körömvirágkrém, az aole vera gél, a Cicaplast és a Bioderma Sensibio termékek.
  • A műtéti hegkezelések a hegkorrekciók. A hegkimetszések, a szabad bőrpótlások, a bőrforgatásos bőrpótlások, a lebenyplasztikák, a bőrtágító készülékekkel végzett hegplasztikák tartoznak ide (a teljesség igénye nélkül felsorolva a legfontosabbakat).
  • A keloidok műtétei után kötelező a sugárkezelés. Ez egy lágy röntgensugárkezelés, melyet vagy 5-8 részletben/frakcionáltan, vagy egy adagban (úgynevezett brachiterápia) végeznek a speciálisan erre szakosodott szakambulanciák.
  • A kóros hegek esetében (keloid és burjánzó/hipertrófiás heg) a hegkezelés kombinált, azaz műtétet előkészítő, műtéti/sugár, majd műtéti utókezelésből áll. A kóros hegeket minden esetben többféle módon javasolt kezelni.
  • 6 féle hegtípust különböztetünk meg, de a hegek sokszínűsége miatt sok esetben a szabálytalan hegek egyik csoportba sem sorolhatóak be. Az ilyen hegek valamilyen jól látható tulajdonsága esztétikai panaszt okoz viselőjének (a heg színe, a heg felszíni jellemzői, a heg szintje, a heg szélessége, stb.). Ez a kategória lehetne ezek szerint az esztétikai hegkorrekcióké, azonban a heg mindig valamilyen sérülés következtében alakult ki, tehát az ilyen hegek műtéte is gyógyító/helyreállító beavatkozás. Jelentős esztétikai tartalommal és fontossággal, de nem tisztán szépészeti/kozmetikai javallattal és tartalommal.

Minden fegyelmezetten együttműködő, az orvosi utasításokat betartó beteg kezelését és gondozását (keloid) vállaljuk. Sebészorvosi hivatásom fontos és kiemelt területe a hegkezelés, melyet évtizedek óta elkötelezetten folytatok.

Group 10Created with Sketch.

Galéria

Galériánkban megtalálhatja a különböző műtéti eljárásokról készült, előtte-utána képeket.
Group 10Created with Sketch.

Kérjen időpontot
konzultációra

Vagy hívjon minket bizalommal! +36 30 577 57 64

A küldés gombra kattintva tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatok kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.