loader image

1137 Budapest,
Szent István Park 17.

+36 30 5775 764

munkanapokon 9-19 óráig

Mellplasztika műtétek

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás a zsírfeltöltés új korszakának és technikájának köszönhetően végezhető el eredményesen. A Kelemed Plasztikai Sebészeten a saját zsírtöltéses mellnagyobbítást a szakma szabályai szerint, meghatározott esetekben vállaljuk.

A műtét lényege, hogy az arra alkalmas páciens zsírpárnáiból a szükséges mennyiségű zsírt úgy nyerjük le, hogy a zsírsejtek ne sérüljenek, életképesek maradjanak. Ehhez speciális kanülökre van szükség, melyek teljesen eltérnek a zsírleszívás során használt kanülöktől. A lenyert zsírt egy mérőhengerben gyűjtjük össze. Ülepítjük, szűrjük, mossuk, centrifugáljuk, a zsír minőségétől függően készítjük elő a betöltésre.

Gyakori, hogy nincsen elegendő zsírszövet nyerésére lehetőség, mert a páciens vékony testalkatú, vagy izmos, kisportolt. Gyakori, hogy a lógó mellek feltöltését kérik, mert attól várják a mellek petyhüdtségének megszűnését. Gyakori, hogy a konzultáció során válik érthetővé, hogy a zsírszövet puha, és egy műtéttel nem lehet elérni a kívánt eredményt, sem nagyságot, sem a feszességet. Emiatt  kettő, ritkán több műtétre lenne szükség. A lógó melleket elsőként fel kell varrni, majd a teljes gyógyulás után végezhető el a zsírfeltöltés. A zsírral feltöltött mellek feszessége elmarad a szilikon implantátumokkal elérhető eredménytől. A tartósság azonban a zsírfeltöltés mellett szól – mert ellentétben a szilikon mellimplantátumokkal – 10 év elteltével nincsen szükség cserére.

Véleményem szerint a páciensek kisebb része alkalmas a saját zsírral végzett mellnagyobbítás végzésére.

A műtét altatásban történik, egynapos sebészeti ellátás keretei között.  Tervezés a konzultáció során. Kivizsgálás megegyezik az implantátummal végzendő mellnagyobbításkor előírttal.

Kombinált zsírfeltöltéses mellnagyobbítás a BRAVA-technika, amikor a melleket vákuummal előkezelik, annak érdekében, hogy a mellek megnagyobbodjanak és a megnagyobbodott és kitágult mellek bőre és mirigyállománya alá nagyobb mennyiségű zsírt lehessen betölteni.

A Kelemed Plasztikai Sebészeten BRAVA-módszert jelenleg nem alkalmazunk.

Fontos tudnivaló, hogy a saját zsírral megnagyobbított mellek későbbi ultrahangos és mammográfiás vizsgálata speciális szakértelmet kíván, mert a szabadon átültetett zsírsejtek másként viselkednek, más képet mutatnak, és emiatt kezdődő melldaganat gyanúját kelthetik.

A saját zsírral végzett mellnagyobbítás fejlődésben, változásban lévő módszer. Az újabb eredményekről itt is részletes tájékoztatást adok.

Group 10Created with Sketch.

Galéria

Galériánkban megtalálhatja a különböző műtéti eljárásokról készült, előtte-utána képeket.
Group 10Created with Sketch.

Kérjen időpontot
konzultációra

Vagy hívjon minket bizalommal! +36 30 577 57 64

A küldés gombra kattintva tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatásban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatok kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.